Witte wijnen Altamentenatura

Witte wijnen Altamentenatura

 

Witte wijnen Altamentenatura

Witte wijn heeft een andere wijnbalans dan rode wijn, waarvan de tanninestructuur is verwijderd. Balans is niet langer alleen gebaseerd op alcohol en zuurgraad; dit is een factor die de moeilijkheid verklaart om een ​​witte wijn te maken. Voor zoete en stroperige witte wijnen voegt de aanwezigheid van suikers een parameter toe, waardoor alcohol en zuurgraad in evenwicht worden gebracht. De rijping in barrique geeft de wijn een houtachtige toets; de tannines van de eik geven het structuur. De krachtigste wijnen, zoals bepaalde grands crus, zijn ook bestand tegen veroudering op nieuw hout. Ontdek onze verschillende wijnmakers met wie Altamentenatura samenwerkt.

 
Witte wijn bij Tenuta l'Ariosa

Witte wijn bij Tenuta l'Ariosa

Om oude tradities te beschermen en te versterken, met een oordeelkundig gebruik van de vruchten van het eigen land. Het was in deze geest, bijna honderd jaar geleden, dat de familie Rau de eerste ambachtelijke werkplaats voor de bereiding van typische likeuren oprichtte: het was het begin van een groot verhaal, dat tot op de dag van vandaag voortduurt. De geschiedenis en traditie van het bedrijf van de gebroeders RAU begon in 1926; Sindsdien hebben drie generaties elkaar opgevolgd aan het roer, waardoor een modern bedrijf tot leven is gekomen
 
Witte wijnen bij Donna Fugata

Witte wijnen bij Donna Fugata

Giacomo Rallo, vierde generatie van een familie met meer dan 170 jaar ervaring in kwaliteitswijn, richtte Donnafugata op in 1983 samen met zijn vrouw Gabriella, een pionier in de vrouwelijke wijnbouw. Vandaag de dag leiden zijn zonen José en Antonio, samen met een team van mensen die gericht zijn op excellentie, een bedrijf dat het Made in Italy vertegenwoordigt.
 
Witte wijnen bij Etnella Le Lune del Vesuvio

Witte wijnen bij Etnella Le Lune del Vesuvio

Een land vruchtbaar gemaakt door de tranen van de Heer, zoals de legende van de Lacryma Cristi zegt, een zwart en rijk land. In het hart van de vulkaan staat de Landgoed Le Lune del Vesuvio, vier hectare groen op ongeveer 300 meter boven zeeniveau, hoofdkwartier ter verdediging van de typische traditionele Vesuvius-producten, midden in het Vesuvius National Park, tegenover de wonderen van de opgravingen van het oude Pompeii, het eiland Capri en de Golf van Napels ...
 
Witte wijnen bij Carpineto

Witte wijnen bij Carpineto

Het was 1967 toen Giovanni Carlo Sacchet en Antonio Mario Maccheo Carpineto hebben opgericht om een internationaal vermaarde Chianti Classico te produceren. Een revolutie, voor die tijd. Onder hun leiding is Carpineto uitgegroeid tot een merk met internationaal succes dat vandaag zijn producten exporteert naar 70 landen over heel de wereld. Als vernieuwers met oog voor traditie, blijven Sacchet en Zaccheo, samen met hun familie, experimenteren, maar altijd met respect voor de grote historische waarden van Toscane: de Carpineto-productlijn omvat in feite de meest prestigieuze DOCG-wijnen en cépagewijnen met een geweldige structuur.
 
Witte wijnen bij Casanova di Neri

Witte wijnen bij Casanova di Neri

Casanova di Neri produceert wijnen uit unieke wijngaarden. Casanova di Neri is het resultaat van een proces van productieve en filosofische evolutie, een nieuwe visie van de Brunello di Montalcino die uitgaat van de traditie tot een andere en innovatieve interpretatie. De diepe toewijding aan en het respect voor de aarde, de overtuiging die de kern vormt van de productie van unieke wijnen en het conformeren van de processen in de wijnkelder met respect voor de druiven en hun verschillende eigenschappen, zijn de dingen waarin wij geloven en vertegenwoordigen onze echte waarden. Wij geloven erin dat een wijn de vrucht is van de wijngaard en van het werk van de mens. Het zorgvuldig en gepassioneerd werk moet gericht zijn op het begrijpen van de kenmerken van het terrein, het microklimaat en de druif om een unieke wijn te produceren die herkenbaar is en het gebied ademt. Opgericht in 1971 door Giovanni Neri, die met zijn klare visie en grote passie het geweldige potentieel van het wijngebied Montalcino wist te realiseren. Met Casanova di Neri wordt eigenlijk het bedrijf Casanova van de familie Neri bedoeld. In onze kleine maar tegelijkertijd grote geschiedenis hebben we tijdens deze uitzonderlijke jaren erkenningen gekregen van de grootste tijdschriften en opinieleiders van de gespecialiseerde nationale en internationale critici. Momenteel strekt het bedrijf zich uit over ongeveer 500 hectare, waarvan 63 hectare wijngaarden, 20 hectare olijfgaarden en de rest landbouwgronden en bossen.
 
Witte wijnen bij Salvatore

Witte wijnen bij Salvatore

De Altanatura ambachtelijke supermarkt biedt kwaliteit van de wijn sinds 1983 Altanatura gebied in Sicilië in Caltanissetta area is een bewijs van de kwaliteit van aangeboden producten. Exclusieve vakantie met de mogelijkheid om grote uitzonderlijke wijn te proeven worden aangeboden aan klanten de voorkeur. Welkom Altanatura.
 
Witte wijnen bij Lombardo

Witte wijnen bij Lombardo

Het bedrijf is gelegen in het centrum van Sicilië, in de gebieden Caltanissetta en San Cataldo, tussen 550 en 650 meter boven zeeniveau. De rulle aarde is er rijk aan kalksteen en is erg geschikt voor fruitteelt, in het bijzonder druiven. De weersomstandigheden en de afstand van de zee beïnvloeden de kwaliteit van de producten aanzienlijk, met name de temperatuurschommelingen tussen dag en nacht (meer dan 15°C) en het gebrek aan regen (500-600 mm per jaar) zijn de voornaamste elementen om frisse, fruitige, intense en doordringende wijnen te kunnen produceren. Van bij het begin geloofde de familie Lombardo in het uitzonderlijke potentieel van de inheemse Siciliaanse druiven, in het bijzonder de Catarratto (de meest verspreide witte druif in Italië) en de Nero d'Avola (de meest verspreide rode druif in Sicilië).
 
Witte wijnen bij Azienda Funaro

Witte wijnen bij Azienda Funaro

Het landbouwbedrijf strekt zich uit over 85 hectare, is opgedeeld in wijngaarden (60 hectare), olijfgaarden (15 hectare), landbouwgronden, groenten, fruitbomen en ecologische compensatiegebieden. Te midden van de gemeenten Salemi en Santa Ninfa, in de provincie Trapani, worden in een uitgesproken wijngebied tussen 150 en 450 meter boven zeeniveau zowel de inheemse druifsoorten zoals Inzolia, Cataratto, Grillo, Zibibbo, Nero d'Avola en Perricone als internationale soorten zoals Chardonnay, Muller Thurgau, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignongecultiveerd. In 2011 hebben zowel het landbouwbedrijf als de wijnkelder een belangrijke mijlpaal bereikt: het certificaat "Bio".
 
Witte wijnen bij Isola Augusta

Witte wijnen bij Isola Augusta

Het landbouwbedrijf Isola Augusta strekt zich uit over 74 hectare tussen de rivieren Tagliamento en Stella, meer bepaald in de gemeente "Palazzolo dello Stella" in de provincie Udine (regio Friuli Venezia Giulia). Het klimaat, dat zacht is door de nabijheid van de zee, heeft er samen met de aard van het terrein voor gezorgd dat aan dit einde van de Friuliaanse Riviera het idee tot uiting kwam: een uitermate geselecteerd aanbod aan wijnen en schuimwijnen bekomen dat met opzet beperkt is in hoeveelheid, samen met de productie van honing en olijfolie.
Het bedrijf, dat altijd veel aandacht besteed heeft aan de impact op het milieu, heeft de afgelopen jaren op dit vlak extra inspanningen geleverd door de beste en meest geavanceerde technologieën te hanteren: er werden zonnepanelen geplaatst die alle faciliteiten van elektriciteit voorzien met een maximaal respect voor het milieu, er werd een geothermisch verwarmingssysteem geïnstalleerd en een wijnproductiesysteem dat even geavanceerd als milieuvriendelijk is. Het is daarom "natuurlijk" dat Isola Augusta voor Massimo Bassani een levensfilosofie is, de doelstellingen van de productie gaan hand in hand met het engagement voor een gezondere wereld.
 
Witte wijnen bij La Bollina

Witte wijnen bij La Bollina

Gevestigd in het historische territoriale gebied gewijd aan de productie van de Gavi DOCG, strekt de Tenuta La Bollina (eeuwenlang de verblijfplaats van de markiezen Figari uit Genova) zich uit over een landschap van 120 hectare vol lichte heuvels, geselecteerde wijngaarden en kastanjebossen.
 
Witte wijnen bij Casal Bordino

Witte wijnen bij Casal Bordino

De "Madonna dei Miracoli" coöperatieve landbouwvereniging van Casalbordino werd opgericht in 1960 dankzij 42 kleine en middelgrote producenten in het gebied wiens wens het was om de fijne wijnproducties van de geschikte "casalesi" -heuvels te verbeteren waarin sinds mensenheugenis de wijnstok wordt gekweekt met geduldige zorg en gepassioneerde toewijding. De coöperatie, die in de loop van het jaar is gegroeid tot de huidige 650 producenten die ongeveer 1400 ha gespecialiseerde wijngaarden cultiveren, is een belangrijke realiteit gebleken voor de economische en sociale ontwikkeling van het hele Casalbordino-gebied.
De productie van wijnen met hoge kwaliteitsnormen vanaf fijne druiven is altijd het doel geweest van Soc. Coop. "Madonna dei Miracoli ".
 
Witte wijnen bij Barone di Villagrande

Witte wijnen bij Barone di Villagrande

L’Azienda Barone di Villagrande si trova sul versante Est del vulcano Etna, ad una quota di 700 m s.l.m.. I vigneti, dominati dalla cantina, digradano in un anfiteatro naturale si affacciano sulla splendida costa di Taormina e della Sicilia orientale.
 
Witte wijnen bij Polvanera

Witte wijnen bij Polvanera

Polvanera is ontstaan uit een lange familietraditie die zijn oorsprong vindt in de wijnbouw. Filippo Cassano, eigenaar en oenoloog, is zich altijd al bewust geweest van het potentieel van de primitieveling in zijn gebied. Gevestigd tussen Acquaviva delle Fonti en Gioia del Colle, is Polvanera omringd door een uniek landschap, met wijngaarden, stenen muren en eiken vaten. De ongewone en karakteristieke wijnkelder is 8 meter diep uitgegraven in het kalksteen. Dankzij de structuur kunnen de wijnen rijpen op een constante temperatuur, een combinatie van nut en schoonheid. De aanpalende historische boerderij uit 1820 heeft een rustieke uitstraling en wordt gebruikt om mensen te ontvangen. Het bedrijf bevindt zich op een strategisch aantrekkelijke locatie in het toeristisch centrum van Apulië: het is op slechts 20 minuten van de vallei van Istrië en van het stadje Matera gelegen. De oogst vindt plaats in de eerste week van september. Moderne systemen voor het persen van druiven en het maken van wijn in het algemeen dragen bij tot de realisatie van het label Bio.

Italiaanse Wijnen Van Wijnkelders

abruzzo De Abruzzi
campania De Campania
etna L'Etna
friuli-venezia-giulia De Friuli Venezia Giulia
lombardia De Lombardije
piemonte De Piemonte
puglia De puglia
sardegna Sardinië
sicilia Sicilië
toscana De Toscane
veneto Veneto
 

Schaarbeeklei 350
1800 Vilvorde

 • Tel. : +32 2 257 43 86
 • Tel. : +32 475 39 81 13
 • Fax : +32 2 252 03 09
 • Maandag t.e.m vrijdag08h00 - 18h30
 • Zaterdag09h00 - 18h00
 • Zondag12h30 - 17h00
 

Hallesesteenweg 174
1640 Sint-Genesius-Rode

 • Tel. : +32 2 380 82 87
 • Fax : +32 2 380 82 77
 • Maandag09h00 - 18h00
 • Dinsdag t.e.m vrijdag08h30 - 18h00
 • Zaterdag09h00 - 18h00
 • ZondagGesloten