Brussel rode wijn, witte wijn Brussel, Olive Oil Brussel

Brussel rode wijn, witte wijn Brussel, Olive Oil Brussel

 
Catalogus 2024

Catalogus 2024

Ontdek onze nieuwe catalogus.
 
Ontdek onze selectie rode wijnen

Ontdek onze selectie rode wijnen

Rode wijnen passen heel goed bij vlees, bepaalde kazen, maar ook bij veel andere soorten gerechten. Dat in de functies van de druivenrassen waaruit het bestaat, het smaakpalet zeer gevarieerd zal zijn. Ontdek onze verschillende wijnboeren met wie Altamentenatura samenwerkt.
 
Cantina Donna Fugata

Cantina Donna Fugata

Donnafugata is een Siciliaans wijnhuis dat staat voor ambachtelijke en creatieve uitmuntendheid van Made in Italy.
 
Ontdek onze selectie witte wijnen

Ontdek onze selectie witte wijnen

Witte wijn heeft een andere wijnbalans dan rode wijn, waarvan de tanninestructuur is verwijderd. Balans is niet langer alleen gebaseerd op alcohol en zuurgraad; dit is een factor die de moeilijkheid verklaart om een ​​witte wijn te maken. Voor zoete en stroperige witte wijnen voegt de aanwezigheid van suikers een parameter toe, waardoor alcohol en zuurgraad in evenwicht worden gebracht. De rijping in barrique geeft de wijn een houtachtige toets; de tannines van de eik geven het structuur. De krachtigste wijnen, zoals bepaalde grands crus, zijn ook bestand tegen veroudering op nieuw hout. Ontdek onze verschillende wijnmakers met wie Altamentenatura samenwerkt.
 
Ontdek onze selectie rosé wijnen

Ontdek onze selectie rosé wijnen

Het essentiële verschil tussen roséwijn en witte wijn heeft te maken met de aard van de gebruikte druivenrassen. De samenstelling van witte druivenrassen en zwarte druivenrassen is heel verschillend. In dit geval zouden roséwijnen als witte wijnen smaken, omdat ze voor minimaal 98% wit zouden zijn. Ontdek onze verschillende wijnboeren met wie Altamentenatura samenwerkt.
 
Ambachtelijke kruidenierswinkel Altamentenatura

Ambachtelijke kruidenierswinkel Altamentenatura

De kruidenierswinkel Altamentenatura biedt u een chique en verfijnde selectie delicatessenproducten. Deze producten zijn gekozen vanwege hun uitmuntendheid, hun knowhow, hun verfijning en vooral hun smaken! We zullen u voorzien van al het nodige advies om u te begeleiden en u te helpen de beste keuze te maken die aan uw verwachtingen voldoet.
 
Biologische en biodynamische wijnen

Biologische en biodynamische wijnen

Het gebruik van chemische meststoffen of pesticiden is verboden. Een wijn moet eerst biologisch zijn voordat hij aanspraak kan maken op biodynamica. Waar biodynamica verder gaat dan klassieke biologische landbouw, is de toepassing van de zonne- en maankalenders om de wijngaard te bewerken. Ook het gebruik van zwavel is lager dan bij biologische wijnen. Ontdek onze verschillende wijnmakers met wie Altamentenatura samenwerkt.
 
Olijfolie Altamentenatura

Olijfolie Altamentenatura

De verschillende categorieën olijfolie krijgen een naam die beantwoordt aan de criteria die in de verordeningen zijn vastgelegd. Ontdek onze olijventelers waarmee Altamentenatura samenwerkt.
 
Ontdek onze selectie mousserende wijnen

Ontdek onze selectie mousserende wijnen

Italiaanse mousserende wijnen worden vaak gelijkgesteld met de bekendste, Prosecco. Toch kent het land veel wijnen zoals Franciacorta, Spumante en Lambrusco. Ontdek onze verschillende wijnboeren met wie Altamentenatura samenwerkt.
 
VINI

VINI

Dompel uzelf onder in de verfijnde wereld van Altamente Natura-wijnen, waar de natuur zich volledig uitdrukt in elke druppel. Laat u betoveren door de harmonie en rijkdom aan smaken die van onze wijnen een onvergetelijke zintuiglijke ervaring maken.
 
Ontdek onze selectie zoete wijnen

Ontdek onze selectie zoete wijnen

Een zoete wijn heeft een suikergehalte van 10 tot 45 gram per liter. Moelleux wordt gezegd van een wijn met fluweelzachte zoetheid, een romige wijn die een fluwelen gevoel in de mond geeft en wordt waargenomen door het puntje van de tong.

Italiaanse Wijnen Van Wijnkelders

abruzzo De Abruzzi
campania De Campania
etna L'Etna
friuli-venezia-giulia De Friuli Venezia Giulia
lombardia De Lombardije
piemonte De Piemonte
puglia De puglia
sardegna Sardinië
sicilia Sicilië
toscana De Toscane
veneto Veneto
 

Schaarbeeklei 350
1800 Vilvorde

 • Tel. : +32 2 257 43 86
 • Tel. : +32 475 39 81 13
 • Fax : +32 2 252 03 09
 • Maandag t.e.m vrijdag08h00 - 18h30
 • Zaterdag09h00 - 18h00
 • Zondag12h30 - 17h00
 

Hallesesteenweg 174
1640 Sint-Genesius-Rode

 • Tel. : +32 2 380 82 87
 • Fax : +32 2 380 82 77
 • Maandag09h00 - 18h00
 • Dinsdag t.e.m vrijdag08h30 - 18h00
 • Zaterdag09h00 - 18h00
 • ZondagGesloten