Mousserende wijnen Altamentenatura

Mousserende wijnen Altamentenatura

 

Mousserende wijnen Altamentenatura

Italiaanse mousserende wijnen worden vaak gelijkgesteld met de bekendste, Prosecco. Toch kent het land veel wijnen zoals Franciacorta, Spumante en Lambrusco. Ontdek onze verschillende wijnboeren met wie Altamentenatura samenwerkt.

 
MOUSSERENDE WIJNEN BIJ Costa Ripa

MOUSSERENDE WIJNEN BIJ Costa Ripa

Costaripa, gelegen in het hart van Valtènesi in Moniga del Garda, is een wijnmakerij waarvan de architectuur volledig opgaat in de morfologie en kleuren van de omgeving. Ze hertekent de contouren van het omliggende land met behulp van natuurlijke materialen. De wijnmakerij vertegenwoordigt altijd de zoektocht naar nieuwe technologieën in dienst van traditie en respect voor een filosofie die uitsluitend gericht is op kwaliteit. Het bedrijf opent zijn deuren voor rondleidingen en proeverijen, zodat bezoekers intens kunnen genieten van de geschiedenis en de kenmerken van hun wijnen.
 
Mousserende wijnen bij Funaro

Mousserende wijnen bij Funaro

Het landbouwbedrijf strekt zich uit over 85 hectare, is opgedeeld in wijngaarden (60 hectare), olijfgaarden (15 hectare), landbouwgronden, groenten, fruitbomen en ecologische compensatiegebieden. Te midden van de gemeenten Salemi en Santa Ninfa, in de provincie Trapani, worden in een uitgesproken wijngebied tussen 150 en 450 meter boven zeeniveau zowel de inheemse druifsoorten zoals Inzolia, Cataratto, Grillo, Zibibbo, Nero d'Avola en Perricone als internationale soorten zoals Chardonnay, Muller Thurgau, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignongecultiveerd. In 2011 hebben zowel het landbouwbedrijf als de wijnkelder een belangrijke mijlpaal bereikt: het certificaat "Bio".
 
Mousserende wijnen bij Isola Augusta

Mousserende wijnen bij Isola Augusta

Het landbouwbedrijf Isola Augusta strekt zich uit over 74 hectare tussen de rivieren Tagliamento en Stella, meer bepaald in de gemeente "Palazzolo dello Stella" in de provincie Udine (regio Friuli Venezia Giulia). Het klimaat, dat zacht is door de nabijheid van de zee, heeft er samen met de aard van het terrein voor gezorgd dat aan dit einde van de Friuliaanse Riviera het idee tot uiting kwam: een uitermate geselecteerd aanbod aan wijnen en schuimwijnen bekomen dat met opzet beperkt is in hoeveelheid, samen met de productie van honing en olijfolie. Het bedrijf, dat altijd veel aandacht besteed heeft aan de impact op het milieu, heeft de afgelopen jaren op dit vlak extra inspanningen geleverd door de beste en meest geavanceerde technologieën te hanteren: er werden zonnepanelen geplaatst die alle faciliteiten van elektriciteit voorzien met een maximaal respect voor het milieu, er werd een geothermisch verwarmingssysteem geïnstalleerd en een wijnproductiesysteem dat even geavanceerd als milieuvriendelijk is. Het is daarom "natuurlijk" dat Isola Augusta voor Massimo Bassani een levensfilosofie is, de doelstellingen van de productie gaan hand in hand met het engagement voor een gezondere wereld.
 
Mousserende wijnen bij Polvanera

Mousserende wijnen bij Polvanera

Polvanera is ontstaan uit een lange familietraditie die zijn oorsprong vindt in de wijnbouw. Filippo Cassano, eigenaar en oenoloog, is zich altijd al bewust geweest van het potentieel van de primitieveling in zijn gebied. Gevestigd tussen Acquaviva delle Fonti en Gioia del Colle, is Polvanera omringd door een uniek landschap, met wijngaarden, stenen muren en eiken vaten. De ongewone en karakteristieke wijnkelder is 8 meter diep uitgegraven in het kalksteen. Dankzij de structuur kunnen de wijnen rijpen op een constante temperatuur, een combinatie van nut en schoonheid. De aanpalende historische boerderij uit 1820 heeft een rustieke uitstraling en wordt gebruikt om mensen te ontvangen. Het bedrijf bevindt zich op een strategisch aantrekkelijke locatie in het toeristisch centrum van Apulië: het is op slechts 20 minuten van de vallei van Istrië en van het stadje Matera gelegen. De oogst vindt plaats in de eerste week van september. Moderne systemen voor het persen van druiven en het maken van wijn in het algemeen dragen bij tot de realisatie van het label Bio.
 
Mousserende wijnen bij Lombardo

Mousserende wijnen bij Lombardo

Het bedrijf is gelegen in het centrum van Sicilië, in de gebieden Caltanissetta en San Cataldo, tussen 550 en 650 meter boven zeeniveau. De rulle aarde is er rijk aan kalksteen en is erg geschikt voor fruitteelt, in het bijzonder druiven. De weersomstandigheden en de afstand van de zee beïnvloeden de kwaliteit van de producten aanzienlijk, met name de temperatuurschommelingen tussen dag en nacht (meer dan 15°C) en het gebrek aan regen (500-600 mm per jaar) zijn de voornaamste elementen om frisse, fruitige, intense en doordringende wijnen te kunnen produceren. Van bij het begin geloofde de familie Lombardo in het uitzonderlijke potentieel van de inheemse Siciliaanse druiven, in het bijzonder de Catarratto (de meest verspreide witte druif in Italië) en de Nero d'Avola (de meest verspreide rode druif in Sicilië).

Italiaanse Wijnen Van Wijnkelders

abruzzo De Abruzzi
campania De Campania
etna L'Etna
friuli-venezia-giulia De Friuli Venezia Giulia
lombardia De Lombardije
piemonte De Piemonte
puglia De puglia
sardegna Sardinië
sicilia Sicilië
toscana De Toscane
veneto Veneto
 

Schaarbeeklei 350
1800 Vilvorde

  • Tel. : +32 2 257 43 86
  • Tel. : +32 475 39 81 13
  • Fax : +32 2 252 03 09
  • Maandag t.e.m vrijdag08h00 - 18h30
  • Zaterdag09h00 - 18h00
  • Zondag12h30 - 17h00
 

Hallesesteenweg 174
1640 Sint-Genesius-Rode

  • Tel. : +32 2 380 82 87
  • Fax : +32 2 380 82 77
  • Maandag09h00 - 18h00
  • Dinsdag t.e.m vrijdag08h30 - 18h00
  • Zaterdag09h00 - 18h00
  • ZondagGesloten