Wijnen bij Altamentenatura

Wijnen bij Altamentenatura

 

Wijnen bij Altamentenatura

Altamentenatura biedt een selectie Italiaanse kwaliteitswijnen. Voor de beste prijs, contacteer ons op +32 475 39 81 13. Levering vanaf € 500 in Brussel.

 
Rode wijnen

Rode wijnen

Rode wijnen passen heel goed bij vlees, bepaalde kazen, maar ook bij veel andere soorten gerechten. Dat in de functies van de druivenrassen waaruit het bestaat, het smaakpalet zeer gevarieerd zal zijn. Ontdek onze verschillende wijnboeren met wie Altamentenatura samenwerkt.
 
Witte wijnen

Witte wijnen

Witte wijn heeft een andere wijnbalans dan rode wijn, waarvan de tanninestructuur is verwijderd. Balans is niet langer alleen gebaseerd op alcohol en zuurgraad; dit is een factor die de moeilijkheid verklaart om een ​​witte wijn te maken. Voor zoete en stroperige witte wijnen voegt de aanwezigheid van suikers een parameter toe, waardoor alcohol en zuurgraad in evenwicht worden gebracht. De rijping in barrique geeft de wijn een houtachtige toets; de tannines van de eik geven het structuur. De krachtigste wijnen, zoals bepaalde grands crus, zijn ook bestand tegen veroudering op nieuw hout. Ontdek onze verschillende wijnmakers met wie Altamentenatura samenwerkt.
 
De rosé wijnen

De rosé wijnen

Het essentiële verschil tussen roséwijn en witte wijn heeft te maken met de aard van de gebruikte druivenrassen. De samenstelling van witte druivenrassen en zwarte druivenrassen is heel verschillend. In dit geval zouden roséwijnen als witte wijnen smaken, omdat ze voor minimaal 98% wit zouden zijn. Ontdek onze verschillende wijnboeren met wie Altamentenatura samenwerkt.
 
Biologische en biodynamische wijnen

Biologische en biodynamische wijnen

Het gebruik van chemische meststoffen of pesticiden is verboden. Een wijn moet eerst biologisch zijn voordat hij aanspraak kan maken op biodynamica. Waar biodynamica verder gaat dan klassieke biologische landbouw, is de toepassing van de zonne- en maankalenders om de wijngaard te bewerken. Ook het gebruik van zwavel is lager dan bij biologische wijnen. Ontdek onze verschillende wijnmakers met wie Altamentenatura samenwerkt.
 
Zoete wijnen

Zoete wijnen

Een zoete wijn heeft een suikergehalte van 10 tot 45 gram per liter. Moelleux wordt gezegd van een wijn met fluweelzachte zoetheid, een romige wijn die een fluwelen gevoel in de mond geeft en wordt waargenomen door het puntje van de tong.

 
Mousserende wijnen

Mousserende wijnen

Italiaanse mousserende wijnen worden vaak gelijkgesteld met de bekendste, Prosecco. Toch kent het land veel wijnen zoals Franciacorta, Spumante en Lambrusco. Ontdek onze verschillende wijnboeren met wie Altamentenatura samenwerkt.

Italiaanse Wijnen Van Wijnkelders

abruzzo De Abruzzi
campania De Campania
etna L'Etna
friuli-venezia-giulia De Friuli Venezia Giulia
lombardia De Lombardije
piemonte De Piemonte
puglia De puglia
sardegna Sardinië
sicilia Sicilië
toscana De Toscane
veneto Veneto
 

Schaarbeeklei 350
1800 Vilvorde

 • Tel. : +32 2 257 43 86
 • Tel. : +32 475 39 81 13
 • Fax : +32 2 252 03 09
 • Maandag t.e.m vrijdag08h00 - 18h30
 • Zaterdag09h00 - 18h00
 • Zondag12h30 - 17h00
 

Hallesesteenweg 174
1640 Sint-Genesius-Rode

 • Tel. : +32 2 380 82 87
 • Fax : +32 2 380 82 77
 • Maandag09h00 - 18h00
 • Dinsdag t.e.m vrijdag08h30 - 18h00
 • Zaterdag09h00 - 18h00
 • ZondagGesloten