Rode wijnen Altamentenatura

Rode wijnen Altamentenatura

 

Rode wijnen Altamentenatura

Rode wijnen passen heel goed bij vlees, bepaalde kazen, maar ook bij veel andere soorten gerechten. Dat in de functies van de druivenrassen waaruit het bestaat, het smaakpalet zeer gevarieerd zal zijn. Ontdek onze verschillende wijnboeren met wie Altamentenatura samenwerkt.

 
Rode wijnen bij Etnella Le Lune del Vesuvio

Rode wijnen bij Etnella Le Lune del Vesuvio

Een land vruchtbaar gemaakt door de tranen van de Heer, zoals de legende van de Lacryma Cristi zegt, een zwart en rijk land. In het hart van de vulkaan staat de Landgoed Le Lune del Vesuvio, vier hectare groen op ongeveer 300 meter boven zeeniveau, hoofdkwartier ter verdediging van de typische traditionele Vesuvius-producten, midden in het Vesuvius National Park, tegenover de wonderen van de opgravingen van het oude Pompeii, het eiland Capri en de Golf van Napels ...
 
Rode wijnen bij Salvatore Fascianella

Rode wijnen bij Salvatore Fascianella

De Altanatura ambachtelijke supermarkt biedt kwaliteit van de wijn sinds 1983 Altanatura gebied in Sicilië in Caltanissetta area is een bewijs van de kwaliteit van aangeboden producten. Exclusieve vakantie met de mogelijkheid om grote uitzonderlijke wijn te proeven worden aangeboden aan klanten de voorkeur. Welkom Altanatura.
 
Rode wijnen bij Fratelli Vogadori

Rode wijnen bij Fratelli Vogadori

Met passie produceert het wijnhuis Fratelli Vogadori een uitstekende, complexe en elegante rode wijn. Het geheim van de uitmuntendheid van deze wijn wordt gegeven door de geschiedenis van Valpolicella, maar vooral door de ervaring en het grootste respect voor tradities en het milieu dat de Vogadori Brothers in elke druif bijbrengen.
 
Rode wijnen bij sa Raja

Rode wijnen bij sa Raja

Gallura verbaast elke reis met zijn zachte en brede heuvels, uitgestrekte groen die een gebied van zeldzame schoonheid trekken. Hier tussen Telti, Calangianus en Monti verrijzen de wijngaarden van Sa Raja, een land dat altijd geschikt is geweest voor wijnbouw en wordt beschermd door de berg Limbara. Het diepe landschap van Gallura is een genereus bos van kurkeiken afgewisseld met imposante granieten rotsblokken die de ogen kunnen aanzien voor echte sculpturen. Gelijkaardige bodems, maar verschillend van elkaar, die een gedifferentieerde productie van Vermentino mogelijk maken, met unieke structurele en organoleptische kenmerken.
 
Rode wijnen bij Carpineto

Rode wijnen bij Carpineto

Het was 1967 toen Giovanni Carlo Sacchet en Antonio Mario Maccheo Carpineto hebben opgericht om een internationaal vermaarde Chianti Classico te produceren. Een revolutie, voor die tijd. Onder hun leiding is Carpineto uitgegroeid tot een merk met internationaal succes dat vandaag zijn producten exporteert naar 70 landen over heel de wereld. Als vernieuwers met oog voor traditie, blijven Sacchet en Zaccheo, samen met hun familie, experimenteren, maar altijd met respect voor de grote historische waarden van Toscane: de Carpineto-productlijn omvat in feite de meest prestigieuze DOCG-wijnen en cépagewijnen met een geweldige structuur.
 
Rode wijnen bij Casanova di Neri

Rode wijnen bij Casanova di Neri

Fondée en 1971 par Giovanni Neri, qui avec une grande vision et passion a compris le grand potentiel de la région viticole de Montalcino. Il entre dans les mains de son fils Giacomo en 1991. La production commencée à l'est de Montalcino s'est étendue à d'autres endroits. Le vignoble de Cerretalto suit celui de Le Cetine, de Pietradonice et de Podernuovo. Tout cela en suivant uniquement la recherche des meilleurs terrains et expositions pour produire des vins uniques et reconnaissables. À l'heure actuelle, la société couvre une superficie d'environ 500 hectares, dont 63 sont des vignobles.
 
Rode wijnen bij Cantina Le Lodole

Rode wijnen bij Cantina Le Lodole

De oorsprong van Antica Cantina Le Lodole gaat terug naar de jaren 1930, toen de grootvader van Massimo Sobrero begon met het produceren van wijnen op zijn boerderij in Diano d'Alba, in het hartje van de Langhe. De wereldbekende wijnen van de Langhe behoren tot de meest pregieuze van Italië: Barolo en Barbaresco, Barbera en Dolcetto, Moscato en Arneis. De familie heeft veertien percelen in haar bezit in Barolo, Barbaresco, Alba, Gavi en in andere dorpen in de regio.  Antica Cantina Le Lodole produceert slechts 65.000 flessen wijn per jaar.  Hun aandacht voor detail zorgt ervoor dat ze elk jaar opnieuw verbazingwekkende wijnen kunnen produceren.
 
Rode wijnen bij Casal Bordino

Rode wijnen bij Casal Bordino

De "Madonna dei Miracoli" coöperatieve landbouwvereniging van Casalbordino werd opgericht in 1960 dankzij 42 kleine en middelgrote producenten in het gebied wiens wens het was om de fijne wijnproducties van de geschikte "casalesi" -heuvels te verbeteren waarin sinds mensenheugenis de wijnstok wordt gekweekt met geduldige zorg en gepassioneerde toewijding. De coöperatie, die in de loop van het jaar is gegroeid tot de huidige 650 producenten die ongeveer 1400 ha gespecialiseerde wijngaarden cultiveren, is een belangrijke realiteit gebleken voor de economische en sociale ontwikkeling van het hele Casalbordino-gebied.
De productie van wijnen met hoge kwaliteitsnormen vanaf fijne druiven is altijd het doel geweest van Soc. Coop. "Madonna dei Miracoli ".
 
Rode wijnen bij Lombardo

Rode wijnen bij Lombardo

Het bedrijf is gelegen in het centrum van Sicilië, in de gebieden Caltanissetta en San Cataldo, tussen 550 en 650 meter boven zeeniveau. De rulle aarde is er rijk aan kalksteen en is erg geschikt voor fruitteelt, in het bijzonder druiven. De weersomstandigheden en de afstand van de zee beïnvloeden de kwaliteit van de producten aanzienlijk, met name de temperatuurschommelingen tussen dag en nacht (meer dan 15°C) en het gebrek aan regen (500-600 mm per jaar) zijn de voornaamste elementen om frisse, fruitige, intense en doordringende wijnen te kunnen produceren. Van bij het begin geloofde de familie Lombardo in het uitzonderlijke potentieel van de inheemse Siciliaanse druiven, in het bijzonder de Catarratto (de meest verspreide witte druif in Italië) en de Nero d'Avola (de meest verspreide rode druif in Sicilië).
 
Rode wijnen bij Azienda Funaro

Rode wijnen bij Azienda Funaro

Het landbouwbedrijf strekt zich uit over 85 hectare, is opgedeeld in wijngaarden (60 hectare), olijfgaarden (15 hectare), landbouwgronden, groenten, fruitbomen en ecologische compensatiegebieden. Te midden van de gemeenten Salemi en Santa Ninfa, in de provincie Trapani, worden in een uitgesproken wijngebied tussen 150 en 450 meter boven zeeniveau zowel de inheemse druifsoorten zoals Inzolia, Cataratto, Grillo, Zibibbo, Nero d'Avola en Perricone als internationale soorten zoals Chardonnay, Muller Thurgau, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignongecultiveerd. In 2011 hebben zowel het landbouwbedrijf als de wijnkelder een belangrijke mijlpaal bereikt: het certificaat "Bio".
 
De rode wijnen bij Polvanera

De rode wijnen bij Polvanera

Polvanera is ontstaan uit een lange familietraditie die zijn oorsprong vindt in de wijnbouw. Filippo Cassano, eigenaar en oenoloog, is zich altijd al bewust geweest van het potentieel van de primitieveling in zijn gebied. Gevestigd tussen Acquaviva delle Fonti en Gioia del Colle, is Polvanera omringd door een uniek landschap, met wijngaarden, stenen muren en eiken vaten. De ongewone en karakteristieke wijnkelder is 8 meter diep uitgegraven in het kalksteen. Dankzij de structuur kunnen de wijnen rijpen op een constante temperatuur, een combinatie van nut en schoonheid. De aanpalende historische boerderij uit 1820 heeft een rustieke uitstraling en wordt gebruikt om mensen te ontvangen. Het bedrijf bevindt zich op een strategisch aantrekkelijke locatie in het toeristisch centrum van Apulië: het is op slechts 20 minuten van de vallei van Istrië en van het stadje Matera gelegen. De oogst vindt plaats in de eerste week van september. Moderne systemen voor het persen van druiven en het maken van wijn in het algemeen dragen bij tot de realisatie van het label Bio.
 
Rode wijnen bij Cantina Felline

Rode wijnen bij Cantina Felline

Felline kent een lange geschiedenis. Het is de protagonist van het succes van de Primitivo di Munduria en de mijlpaal van het project Accademia dei Racemi, dat een impuls gegeven heeft bij de heropleving van talloze inheemse druifsoorten. De naam is afkomstig van het grote archeologische gebied Manduria, op een steenworp van de bekende stranden, waar de overblijfselen van de oude stad Felline zich bevinden.
 
Rode wijnen bij Barone di Villagrande

Rode wijnen bij Barone di Villagrande

Barone di Villagrande ligt ten oosten van vulkaan Etna op een hoogte van 700 m boven zeeniveau. De wijngaarden, gedomineerd door de wijnkelder, dalen af in een natuurlijk amfitheater met uitzicht op de prachtige kust van Taormina en het oosten van Sicilië.
 
De rode wijnen bij La Bollina

De rode wijnen bij La Bollina

Gevestigd in het historische territoriale gebied gewijd aan de productie van de Gavi DOCG, strekt de Tenuta La Bollina (eeuwenlang de verblijfplaats van de markiezen Figari uit Genova) zich uit over een landschap van 120 hectare vol lichte heuvels, geselecteerde wijngaarden en kastanjebossen.
 
Rode wijnen bij Cantina Madaudo

Rode wijnen bij Cantina Madaudo

Duurzaamheid en transparantie, bescherming van kwaliteit en verbetering van het grondgebied Dit zijn al bijna zeventig jaar de fundamenten van Madaudo's productiefilosofie. "De hoogste kwaliteit halen uit de vruchtbare gronden van Sicilië", de grote bijzonderheden van de wijngaarden benadrukken, hun kenmerken interpreteren en ze verminderen door middel van verschillende productietechnieken, van staal tot hout, van mousserende wijn in autoclaaf tot hergisting in de fles, om om de persoonlijkheid van elke druivensoort optimaal te benutten.
 
Rode wijnen bij Isola Augusta

Rode wijnen bij Isola Augusta

Het landbouwbedrijf Isola Augusta strekt zich uit over 74 hectare tussen de rivieren Tagliamento en Stella, meer bepaald in de gemeente "Palazzolo dello Stella" in de provincie Udine (regio Friuli Venezia Giulia). Het klimaat, dat zacht is door de nabijheid van de zee, heeft er samen met de aard van het terrein voor gezorgd dat aan dit einde van de Friuliaanse Riviera het idee tot uiting kwam: een uitermate geselecteerd aanbod aan wijnen en schuimwijnen bekomen dat met opzet beperkt is in hoeveelheid, samen met de productie van honing en olijfolie. Het bedrijf, dat altijd veel aandacht besteed heeft aan de impact op het milieu, heeft de afgelopen jaren op dit vlak extra inspanningen geleverd door de beste en meest geavanceerde technologieën te hanteren: er werden zonnepanelen geplaatst die alle faciliteiten van elektriciteit voorzien met een maximaal respect voor het milieu, er werd een geothermisch verwarmingssysteem geïnstalleerd en een wijnproductiesysteem dat even geavanceerd als milieuvriendelijk is. Het is daarom "natuurlijk" dat Isola Augusta voor Massimo Bassani een levensfilosofie is, de doelstellingen van de productie gaan hand in hand met het engagement voor een gezondere wereld.

Italiaanse Wijnen Van Wijnkelders

abruzzo De Abruzzi
campania De Campania
etna L'Etna
friuli-venezia-giulia De Friuli Venezia Giulia
lombardia De Lombardije
piemonte De Piemonte
puglia De puglia
sardegna Sardinië
sicilia Sicilië
toscana De Toscane
veneto Veneto
 

Schaarbeeklei 350
1800 Vilvorde

 • Tel. : +32 2 257 43 86
 • Tel. : +32 475 39 81 13
 • Fax : +32 2 252 03 09
 • Maandag t.e.m vrijdag08h00 - 18h30
 • Zaterdag09h00 - 18h00
 • Zondag12h30 - 17h00
 

Hallesesteenweg 174
1640 Sint-Genesius-Rode

 • Tel. : +32 2 380 82 87
 • Fax : +32 2 380 82 77
 • Maandag09h00 - 18h00
 • Dinsdag t.e.m vrijdag08h30 - 18h00
 • Zaterdag09h00 - 18h00
 • ZondagGesloten