Biologische en biodynamische wijnen

Biologische en biodynamische wijnen

 

Biologische en biodynamische wijnen

Het gebruik van chemische meststoffen of pesticiden is verboden. Een wijn moet eerst biologisch zijn voordat hij aanspraak kan maken op biodynamica. Waar biodynamica verder gaat dan klassieke biologische landbouw, is de toepassing van de zonne- en maankalenders om de wijngaard te bewerken. Ook het gebruik van zwavel is lager dan bij biologische wijnen. Ontdek onze verschillende wijnmakers met wie Altamentenatura samenwerkt.

 
Biodynamische wijnen bij Etnella

Biodynamische wijnen bij Etnella

We werken volgens het ritme van de natuur. We respecteren de oude tradities van de landbouw op de hellingen van de Etna, met aandacht en nauwgezetheid voor elke plant die we beschouwen als een lid van de familie, we staan ​​onszelf heel weinig behandelingen op basis van koper en zol toe en dat is alles. De oogst en tal van teeltwerkzaamheden gebeuren met de hand en zonder hulp van machines.
 
Biologische wijnen bij Giuseppe Cipolla

Biologische wijnen bij Giuseppe Cipolla

De echte kracht van dit wijnhuis komt van de techniek genaamd "Alberello" (afgeleid van oude Griekse wijnbouwtechnieken - de wijn heeft geen draden of steun en groeit laag en dicht in de wijngaard), op de klei-kalksteenbodem met een aanzienlijke aanwezigheid van krijt met een vakmanschap met respect voor het terroir, de wijnstok en het milieu.

"Passofonduto" is een plaats, een land, een huis en het kloppende hart van een project geboren in 2014. Gelegen in de Platani-vallei, langs de grens van de provincies Agrigento en Caltanissetta, deze krijtachtige en rijke regio in zwavel van Sicilië, omgeven door uitgestrekte kalkstenen rotsen, beboste gebieden, aromatische en spontane grassen, moestuinen, granen, olijfgaarden, amandelbomen en fruitbomen.
 
Biologische wijnen bij Funaro

Biologische wijnen bij Funaro

Het landbouwbedrijf strekt zich uit over 85 hectare, is opgedeeld in wijngaarden (60 hectare), olijfgaarden (15 hectare), landbouwgronden, groenten, fruitbomen en ecologische compensatiegebieden. Te midden van de gemeenten Salemi en Santa Ninfa, in de provincie Trapani, worden in een uitgesproken wijngebied tussen 150 en 450 meter boven zeeniveau zowel de inheemse druifsoorten zoals Inzolia, Cataratto, Grillo, Zibibbo, Nero d'Avola en Perricone als internationale soorten zoals Chardonnay, Muller Thurgau, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignongecultiveerd. In 2011 hebben zowel het landbouwbedrijf als de wijnkelder een belangrijke mijlpaal bereikt: het certificaat "Bio".
 
Biodynamische wijnen bij Isola Augusta

Biodynamische wijnen bij Isola Augusta

Het landbouwbedrijf Isola Augusta strekt zich uit over 74 hectare tussen de rivieren Tagliamento en Stella, meer bepaald in de gemeente "Palazzolo dello Stella" in de provincie Udine (regio Friuli Venezia Giulia). Het klimaat, dat zacht is door de nabijheid van de zee, heeft er samen met de aard van het terrein voor gezorgd dat aan dit einde van de Friuliaanse Riviera het idee tot uiting kwam: een uitermate geselecteerd aanbod aan wijnen en schuimwijnen bekomen dat met opzet beperkt is in hoeveelheid, samen met de productie van honing en olijfolie.
Het bedrijf, dat altijd veel aandacht besteed heeft aan de impact op het milieu, heeft de afgelopen jaren op dit vlak extra inspanningen geleverd door de beste en meest geavanceerde technologieën te hanteren: er werden zonnepanelen geplaatst die alle faciliteiten van elektriciteit voorzien met een maximaal respect voor het milieu, er werd een geothermisch verwarmingssysteem geïnstalleerd en een wijnproductiesysteem dat even geavanceerd als milieuvriendelijk is. Het is daarom "natuurlijk" dat Isola Augusta voor Massimo Bassani een levensfilosofie is, de doelstellingen van de productie gaan hand in hand met het engagement voor een gezondere wereld.
 
Biodynamische wijnen bij Cantina Giardino

Biodynamische wijnen bij Cantina Giardino

Irpinia is een gebied dat zich uitstrekt over het centrum en het oosten van de regio Campania. Het ligt niet aan de zee en in de winter is het klimaat er erg streng. Men vindt er de hoogste concentratie van oude wijngaarden (ouder dan 50 jaar).
 
Biologische wijnen bij Aldo Viola

Biologische wijnen bij Aldo Viola

Aldo Viola zet al zijn talent in om wijnen te produceren die voortkomen uit een passie, vrij van enige standaardisatie. De fermentaties gebeuren op natuurlijke wijze dankzij de inheemse gisten en de vinificatie vindt plaats zonder enige toegevoegde of afgetrokken substantie. Geen filtratie, klaring, stabilisatie of toevoeging van sulfieten op bijna alle wijnen. Alle kunst van Aldo ligt in zijn beheersing van maceratie lang, zonder te drukken. Deze methode maakt het mogelijk de oxidatie van de wijn te beperken en de te geëxtraheerde kant van bepaalde sinaasappelwijnen, wijn die zijn tegenstanders heeft. De druiven worden onder hun eigen gewicht geplet en slechts 40% van het sap blijft behouden.

Italiaanse Wijnen Van Wijnkelders

abruzzo De Abruzzi
campania De Campania
etna L'Etna
friuli-venezia-giulia De Friuli Venezia Giulia
lombardia De Lombardije
piemonte De Piemonte
puglia De puglia
sardegna Sardinië
sicilia Sicilië
toscana De Toscane
veneto Veneto
 

Schaarbeeklei 350
1800 Vilvorde

 • Tel. : +32 2 257 43 86
 • Tel. : +32 475 39 81 13
 • Fax : +32 2 252 03 09
 • Maandag t.e.m vrijdag08h00 - 18h30
 • Zaterdag09h00 - 18h00
 • Zondag12h30 - 17h00
 

Hallesesteenweg 174
1640 Sint-Genesius-Rode

 • Tel. : +32 2 380 82 87
 • Fax : +32 2 380 82 77
 • Maandag09h00 - 18h00
 • Dinsdag t.e.m vrijdag08h30 - 18h00
 • Zaterdag09h00 - 18h00
 • ZondagGesloten