De rosé wijnen Altamentenatura

De rosé wijnen Altamentenatura

 

De rosé wijnen Altamentenatura

Het essentiële verschil tussen roséwijn en witte wijn heeft te maken met de aard van de gebruikte druivenrassen. De samenstelling van witte druivenrassen en zwarte druivenrassen is heel verschillend. In dit geval zouden roséwijnen als witte wijnen smaken, omdat ze voor minimaal 98% wit zouden zijn. Ontdek onze verschillende wijnboeren met wie Altamentenatura samenwerkt.

 
Rose wijnen bij Funaro

Rose wijnen bij Funaro

Het landbouwbedrijf strekt zich uit over 85 hectare, is opgedeeld in wijngaarden (60 hectare), olijfgaarden (15 hectare), landbouwgronden, groenten, fruitbomen en ecologische compensatiegebieden. Te midden van de gemeenten Salemi en Santa Ninfa, in de provincie Trapani, worden in een uitgesproken wijngebied tussen 150 en 450 meter boven zeeniveau zowel de inheemse druifsoorten zoals Inzolia, Cataratto, Grillo, Zibibbo, Nero d'Avola en Perricone als internationale soorten zoals Chardonnay, Muller Thurgau, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignongecultiveerd. In 2011 hebben zowel het landbouwbedrijf als de wijnkelder een belangrijke mijlpaal bereikt: het certificaat "Bio".
 
Rose wijnen bij La Bollina

Rose wijnen bij La Bollina

Gevestigd in het historische territoriale gebied gewijd aan de productie van de Gavi DOCG, strekt de Tenuta La Bollina (eeuwenlang de verblijfplaats van de markiezen Figari uit Genova) zich uit over een landschap van 120 hectare vol lichte heuvels, geselecteerde wijngaarden en kastanjebossen.
 
Rose wijnen bij Lombardo

Rose wijnen bij Lombardo

Het bedrijf is gelegen in het centrum van Sicilië, in de gebieden Caltanissetta en San Cataldo, tussen 550 en 650 meter boven zeeniveau. De rulle aarde is er rijk aan kalksteen en is erg geschikt voor fruitteelt, in het bijzonder druiven. De weersomstandigheden en de afstand van de zee beïnvloeden de kwaliteit van de producten aanzienlijk, met name de temperatuurschommelingen tussen dag en nacht (meer dan 15°C) en het gebrek aan regen (500-600 mm per jaar) zijn de voornaamste elementen om frisse, fruitige, intense en doordringende wijnen te kunnen produceren. Van bij het begin geloofde de familie Lombardo in het uitzonderlijke potentieel van de inheemse Siciliaanse druiven, in het bijzonder de Catarratto (de meest verspreide witte druif in Italië) en de Nero d'Avola (de meest verspreide rode druif in Sicilië).

Italiaanse Wijnen Van Wijnkelders

campania De Campania
etna L'Etna
friuli-venezia-giulia De Friuli Venezia Giulia
lombardia De Lombardije
piemonte De Piemonte
puglia De puglia
sardegna Sardinië
sicilia Sicilië
toscana De Toscane
veneto Veneto
 

Schaarbeeklei 350
1800 Vilvorde

  • Tel. : +32 2 257 43 86
  • Tel. : +32 475 39 81 13
  • Fax : +32 2 252 03 09
  • Maandag t.e.m vrijdag08h00 - 18h30
  • Zaterdag09h00 - 18h00
  • Zondag12h30 - 17h00
 

Hallesesteenweg 174
1640 Sint-Genesius-Rode

  • Tel. : +32 2 380 82 87
  • Fax : +32 2 380 82 77
  • Maandag09h00 - 18h00
  • Dinsdag t.e.m vrijdag08h30 - 18h00
  • Zaterdag09h00 - 18h00
  • ZondagGesloten